Krautfleckerl mal
anders.
Zutaten für 2 Personen:
· 300
g Schweinefilet
· 400
g Spitzkohl
· 200
g breite Bandnudeln
· 3
El Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· 1
Tl edelsüßes Paprikapulver
· Kümmel
· 1
El Petersilie
1.
Das Fleisch waschen, trockentupfen, in ungefähr ½ cm
dicke Scheiben schneiden. Den Spitzkohl putzen, den Strunk rausschneiden, in 3
cm große Quadrate schneiden.
2.
Die Nudeln im reichlich kochenden Salzwasser nach
Packungsanweisung kochen. Abgießen, dabei 150 ml Kochwasser auffangen.
3.
In einer Pfanne 1 El Öl erhitzen, das Fleisch darin
rundherum ungefähr 3-4 Minuten scharf anbraten. Mit Salz, Pfeffer und
Paprikapulver würzen, dann auf einen Teller geben.
4.
Den Rest Öl zu dem Bratensaft geben, das Kraut zugeben
und ungefähr 3-4 Minuten braten. Mit Salz, Pfeffer und Kümmel würzen. Mit dem
Kochwasser ablöschen und zugedeckt 5 Minuten kochen lassen.
5.
Das Fleisch und die Nudeln zu dem Kraut geben und
erhitzen. Mit der Petersilie bestreuen und servieren.
Káposztás tészta másként.
Hozzávalók
2 személyre:
· 300
g sertésszűz
· 400
g káposzta
· 200
g széles metélt
· 3
ek olívaolaj
· Só
· Bors
· 1
tk fűszerpaprika
· kömény
· 1
ek petrezselyem
1.
A
húst megmossuk, szárazra itatjuk, kb. ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A
káposztát kb. 3 cm-es kockákra vágjuk.
2.
A
tésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kb. 150 ml a fövő vízből felfogunk.
3.
A
húst egy serpenyőben, 1 ek olajon kb. 3-4 perc alatt körbe megpirítjuk. Sóval,
borssal, és paprikával fűszerezzük, majd egy tányérra szedjük.
4.
A
megmaradt olajat a pecsenyezsírhoz adjuk, rászórjuk a káposztát, kb. 3-4 percig
pirítjuk. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük. Felöntjük a vízzel, és
lefedve kb. 5 percig főzzük.
5.
A
húst és a tésztát a káposztához adjuk, és felforrósítjuk. Megszórjuk a
petrezselyemmel, és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen