Mittwoch, 12. September 2018

Walnuss-Mousse / Dió mousse


Dieses leckere Dessert lässt sich wunderbar vorbereiten und es ist einfach himmlisch.




Zutaten für 6 Personen:

·       150 g Walnüsse

·       3 El Zucker

·       250 g weiße Kuvertüre

·       3 Blätter Gelatine

·       400 g Quark

·       2 Pck Vanillezucker

·       1 Tl Zimt

·       450 g Schlagsahne



1.    Die Walnüsse grob hacken, in einer Pfanne goldgelb rösten. Mit dem Zucker bestreuen und karamellisieren lassen. Auf ein Stück Backpapier geben, glatt streichen und abkühlen lassen.

2.    Die Kuvertüre grob hacken, dann in einem Topf über dem Wasserbad schmelzen lassen, lauwarm kühlen.

3.    Die Gelatine für 10 Minuten im kalten Wasser einweichen.

4.    Den Quark mit dem Vanillezucker und dem Zimt glatt rühren. 

5.    Die Gelatine ausdrücken, auf schwacher Hitze auflösen, 3 El Quark dazurühren, dann zu dem übrigen Quark rühren.

6.    Die Schlagsahne steif schlagen. 3 El davon zu der lauwarmen Kuvertüre rühren, dann die Quarkmasse dazurühren und am Ende die übriggebliebene steifgeschlagene Sahne unterheben. 

7.    Die Karamell-Nüsse grob hacken, 1/3 zur Seite legen, den Rest unter die Mousse heben.

8.    Die Mousse in Gläser füllen, für mindestens 6 Stunden in den Kühlschrank stellen. Vor dem Servieren mit den übriggebliebenen Nüssen bestreuen.



Ezt a finom desszertet elkészíthetjük egy nappal korábban, tálalás előtt megszórjuk a karamellizált-dióval. Az eredeti receptben pekándióval készült ez a finom mousse, de nekem sajnos csak egyszerű dióm volt.

Hozzávalók 6 személyre:

·       150 g dió

·       3 ek cukor

·       250 g fehér tortabevonó

·       3 lap színtelen zselatin

·       400 g túró

·       2 cs vaníliás cukor

·       1 tk fahéj

·       450 g tejszín



1.    A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megpirítjuk. Megszórjuk a cukorral és hagyjuk karamellizálodni. A diós-karamellt sütőpapírra borítjuk, elsimítjuk és hagyjuk hűlni.

2.    A tortabevonót durvára vágjuk, gőzfürdőben felolvasztjuk, langyosra hűtjük.

3.    A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

4.    A túrót a vaníliás cukorral és a fahéjjal simára kavarjuk.

5.    A zselatint kinyomkodjuk, majd felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek-nyit a túróból, majd a zselatint a maradék túróhoz keverjük.

6.    A tejszint kemény habbá verjük. 3 ek tejszint a langyos tortabevonóhoz keverünk, majd hozzákeverjük a túrókrémet, és a legvégén a maradék kemény habbá vert tejszint.

7.    A karamelles-diót durvára tördeljük, 1/3-át felre tesszük, a többit a moussehoz keverjük.

8.    A mousset desszertes poharakba osszuk, legálabb 6 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a maradék karamelles-dióval.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen