Dieses
leckere Dessert lässt sich wunderbar vorbereiten und es ist einfach himmlisch.
Zutaten für 6 Personen:
· 150 g Walnüsse
· 3 El Zucker
· 250 g weiße Kuvertüre
· 3 Blätter Gelatine
· 400 g Quark
· 2 Pck Vanillezucker
· 1 Tl Zimt
· 450 g
Schlagsahne
1.
Die Walnüsse grob hacken, in einer Pfanne
goldgelb rösten. Mit dem Zucker bestreuen und karamellisieren lassen. Auf ein
Stück Backpapier geben, glatt streichen und abkühlen lassen.
2.
Die Kuvertüre grob hacken, dann in einem Topf
über dem Wasserbad schmelzen lassen, lauwarm kühlen.
3.
Die Gelatine für 10 Minuten im kalten Wasser
einweichen.
4.
Den Quark mit dem Vanillezucker und dem Zimt
glatt rühren.
5.
Die Gelatine ausdrücken, auf schwacher Hitze
auflösen, 3 El Quark dazurühren, dann zu dem übrigen Quark rühren.
6.
Die Schlagsahne steif schlagen. 3 El davon zu
der lauwarmen Kuvertüre rühren, dann die Quarkmasse dazurühren und am Ende die
übriggebliebene steifgeschlagene Sahne unterheben.
7.
Die Karamell-Nüsse grob hacken, 1/3 zur Seite
legen, den Rest unter die Mousse heben.
8.
Die Mousse in Gläser füllen, für mindestens 6
Stunden in den Kühlschrank stellen. Vor dem Servieren mit den übriggebliebenen
Nüssen bestreuen.
Ezt a
finom desszertet elkészíthetjük egy nappal korábban, tálalás előtt megszórjuk a
karamellizált-dióval. Az eredeti receptben pekándióval készült ez a finom
mousse, de nekem sajnos csak egyszerű dióm volt.
Hozzávalók
6 személyre:
· 150 g dió
· 3 ek cukor
· 250 g fehér tortabevonó
· 3 lap színtelen zselatin
· 400 g túró
· 2 cs vaníliás cukor
· 1 tk fahéj
· 450 g
tejszín
1.
A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben
(zsiradék hozzáadása nélkül) megpirítjuk. Megszórjuk a cukorral és hagyjuk
karamellizálodni. A diós-karamellt sütőpapírra borítjuk, elsimítjuk és hagyjuk
hűlni.
2.
A tortabevonót durvára vágjuk, gőzfürdőben
felolvasztjuk, langyosra hűtjük.
3.
A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
4.
A túrót a vaníliás cukorral és a fahéjjal
simára kavarjuk.
5.
A zselatint kinyomkodjuk, majd felolvasztjuk,
hozzákeverünk 3 ek-nyit a túróból, majd a zselatint a maradék túróhoz keverjük.
6.
A tejszint kemény habbá verjük. 3 ek tejszint a
langyos tortabevonóhoz keverünk, majd hozzákeverjük a túrókrémet, és a legvégén
a maradék kemény habbá vert tejszint.
7.
A karamelles-diót durvára tördeljük, 1/3-át
felre tesszük, a többit a moussehoz keverjük.
8.
A mousset desszertes poharakba osszuk, legálabb
6 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a maradék karamelles-dióval.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen