Einfaches, schnelles
und sehr leckeres Pastarezept.
Zutaten für 1 Person:
· 125
g Spaghetti
· Salz
· 1
Knoblauchzehe
· ¼
Tl Chiliflocken
· 1
El Olivenöl
· 1
getrocknete Tomate
· 1
El Petersilie
· 1
El Parmesan
1.
Die Spaghetti im reichlich kochenden Salzwasser bissfest
kochen.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die klein geschnittene
getrocknete Tomate, den durchgepressten Knoblauch und die Chiliflocken zugeben,
ungefähr 1 Minute dünsten, dann die Hälfte von der Petersilie unterrühren.
3.
Die Nudeln abgießen, tropfnass in die Pfanne geben, mit
dem Würzöl gut vermischen und den Rest Petersilie untermischen. Mit frisch
geriebenem Parmesan bestreut servieren.
Egyszerű, gyors, olcsó és nem utolsó sorban nagyon finom.
Hozzávalók
1 személyre:
· 125
g spagetti
· Só
· 1
gerezd fokhagyma
· ¼
tk chili pehely
· 1
ek olívaolaj
· 1
szárított paradicsom
· 1
ek petrezselyem
· 1
ek parmezán
1.
A
spagettit bő sósvízben al dente-re főzzük.
2.
Az
olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apóra vágott paradicsomot, az áttört
fokhagymát és chilit. Kb. 1 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a petrezselyem
felét.
3.
A
leszűrt tésztát elkeverjük a fűszeres olajjal, esetleg adunk hozzá keveset a
vízből, amelyben a tészta főtt. Hozzákeverjük a maradék petrezselymet. Frissen
reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen