Einfache und leckere
Suppe. Dazu Knoblauch-Toastbrot reichen.
Zutaten für 4 Personen:
· 1,25
l Gemüsebrühe
· 300
g Kartoffeln
· 350
g Champignons
· 1
Zwiebel
· 1
Möhre
· 1
El Öl
· 150
ml Schlagsahne
· 100
g Schmelzkäse
· 1
El Dill
· Salz
· Pfeffer
1.
Die Kartoffeln schälen, in Würfeln (1,5 cm Seitenlänge)
schneiden. Die Pilze putzen, halbieren, dann in Scheiben schneiden. Die Zwiebel
schälen, klein hacken. Die Möhre schälen, grob reiben.
2.
Die Brühe in einem Topf aufkochen, Kartoffeln zufügen und
ungefähr 10 Minuten kochen.
3.
In einer Pfanne etwas Öl erhitzen, die Pilze darin
ungefähr 5 Minuten braten, dann rausnehmen. Den Rest Öl in die Pfanne geben,
die Möhre und die Zwiebel zufügen und ungefähr 5 Minuten dünsten.
4.
Die Pilze, die Möhren-Zwiebelmischung und die Schlagsahne
zu der Suppe geben. Mit Salz und Pfeffer würzen. Aufkochen und ungefähr 8-10
Minuten kochen, dann den Käse zufügen und unter ständigen Rühren darin
schmelzen lassen.
5.
Vom Herd nehmen, den Dill unterrühren. Falls nötig mit
Salz und Pfeffer nachwürzen.
Egy egyszerű és nagyon finom leves.
Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1,25
l zöldség alaplé
· 300
g burgonya
· 350
g gomba
· 1
vöröshagyma
· 1
sárgarépa
· 1
ek olaj
· 150
ml tejszín
· 100
g olvasztott sajt
· 1
ek kapor
· Só
· Bors
1.
A
burgonyát meghámozzuk, kb. 1,5 cm-es négyzetekre vágjuk. A gombát
megtisztítjuk, először ketté, majd szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk,
apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, durvára reszeljük.
2.
A
levest egy fazékba tesszük, felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig
főzzük.
3.
Közben
egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, a gombát kb. 5 percig pirítjuk,
majd kivesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a sárgarépát
és a hagymát, és kb. 5 percig dinszteljük.
4.
A
gombát, a hagymás-sárgarépát, és a tejszint a leveshez adjuk. Sóval, borssal
ízesítjük, felfőzzük, és kb. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sajtot és
állandóan kavargatva felolvasztjuk a levesben.
5.
Levesszük
a tűzről, megszórjuk a kaporral, ha szükséges sóval, borssal utána ízesítünk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen