Freitag, 21. September 2018

Pilzsuppe mit Käse / Sajtos gombaleves


Einfache und leckere Suppe. Dazu Knoblauch-Toastbrot reichen.




Zutaten für 4 Personen:

·       1,25 l Gemüsebrühe

·       300 g Kartoffeln

·       350 g Champignons

·       1 Zwiebel

·       1 Möhre

·       1 El Öl

·       150 ml Schlagsahne

·       100 g Schmelzkäse

·       1 El Dill

·       Salz

·       Pfeffer   



1.    Die Kartoffeln schälen, in Würfeln (1,5 cm Seitenlänge) schneiden. Die Pilze putzen, halbieren, dann in Scheiben schneiden. Die Zwiebel schälen, klein hacken. Die Möhre schälen, grob reiben.

2.    Die Brühe in einem Topf aufkochen, Kartoffeln zufügen und ungefähr 10 Minuten kochen.

3.    In einer Pfanne etwas Öl erhitzen, die Pilze darin ungefähr 5 Minuten braten, dann rausnehmen. Den Rest Öl in die Pfanne geben, die Möhre und die Zwiebel zufügen und ungefähr 5 Minuten dünsten.

4.    Die Pilze, die Möhren-Zwiebelmischung und die Schlagsahne zu der Suppe geben. Mit Salz und Pfeffer würzen. Aufkochen und ungefähr 8-10 Minuten kochen, dann den Käse zufügen und unter ständigen Rühren darin schmelzen lassen.

5.    Vom Herd nehmen, den Dill unterrühren. Falls nötig mit Salz und Pfeffer nachwürzen.



Egy egyszerű és nagyon finom leves. Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.



Hozzávalók 4 személyre:

·       1,25 l zöldség alaplé

·       300 g burgonya

·       350 g gomba

·       1 vöröshagyma

·       1 sárgarépa

·       1 ek olaj

·       150 ml tejszín

·       100 g olvasztott sajt

·       1 ek kapor

·      

·       Bors 



1.    A burgonyát meghámozzuk, kb. 1,5 cm-es négyzetekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, először ketté, majd szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, durvára reszeljük.

2.    A levest egy fazékba tesszük, felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük.

3.    Közben egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, a gombát kb. 5 percig pirítjuk, majd kivesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a sárgarépát és a hagymát, és kb. 5 percig dinszteljük.

4.    A gombát, a hagymás-sárgarépát, és a tejszint a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sajtot és állandóan kavargatva felolvasztjuk a levesben.

5.    Levesszük a tűzről, megszórjuk a kaporral, ha szükséges sóval, borssal utána ízesítünk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen