Dieser Salat, auch
Panzanella genannt, ist ein Klassiker der italienischen Küche und war lange
Zeit als Armeleute-Essen angesehen.
Zutaten für 1 Person:
· 75
g Baguette
· 30
g Salami
· 50
g Rukkola
· 40
g Kirschtomaten
· 1
½ El Aceto Balsamico Bianco
· 2
½ El Olivenöl
· 10
g Parmesanspäne
· Salz
· Pfeffer
· 1
Rosmarinzweig
1.
Das Brot in Würfel schneiden, die Salami in Scheiben
schneiden und die Scheiben halbieren.
2.
Etwas Öl mit dem Rosmarinzweig in einer Pfanne erhitzen.
Die Salami darin knusprig braten, rausnehmen. In dem übriggebliebenen Bratfett
die Brotwürfel goldbraun anbraten.
3.
Den Rukkola waschen, trockenschleudern. Die Tomaten
halbieren. Beides in eine Schüssel geben.
4.
Für das Dressing: Den Essig mit dem Öl vermischen, mit
Salz und Pfeffer würzen. Das Dressing über den Salat gießen, gut vermischen.
5.
Das Brot, Salami und etwas Parmesan unterrühren. Den Rest
Parmesan über den Salat streuen und servieren.
Tökéletes recept a megmaradt kenyér felhasználására.
Hozzávalók
1 személyre:
· 75
g bagett
· 30
g szalámi
· 50
g rukkola
· 40
g koktélparadicsom
· 1
½ ek balzsamecet, világos
· 2
½ ek olívaolaj
· 10
g parmezán
· Só
· Bors
· 1
rozmaring szál
1.
A
kenyeret kockákra vágjuk, a szalámit szeletekre vágjuk.
2.
Egy
serpenyőben kevés olajat 1 rozmarinszállal felforrósítunk. A szalámit ropogósra
sütjük, kivesszük, majd a visszamaradt zsiradékban a kenyér kockákat is
megpirítjuk.
3.
A
rukkolát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük. A paradicsomokat ketté
vágjuk. Mindkettőt egy edénybe tesszük.
4.
A
dresszinget az ecetet elkeverjük az olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A
dresszinget a salátára öntjük, jó elkeverjük.
5.
Majd
hozzáadjuk a ropogós kenyér kockákat és a szalámit, és kevés reszelt parmezánt.
Az egészet jól összekavarjuk, a maradék parmezánt forgácsokra vágjuk, és a
salátára szórjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen