Donnerstag, 20. September 2018

Italienischer Brotsalat / Olasz kenyérsaláta


Dieser Salat, auch Panzanella genannt, ist ein Klassiker der italienischen Küche und war lange Zeit als Armeleute-Essen angesehen.




Zutaten für 1 Person:

·       75 g Baguette

·       30 g Salami

·       50 g Rukkola

·       40 g Kirschtomaten

·       1 ½ El Aceto Balsamico Bianco

·       2 ½ El Olivenöl

·       10 g Parmesanspäne

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 Rosmarinzweig  



1.    Das Brot in Würfel schneiden, die Salami in Scheiben schneiden und die Scheiben halbieren.

2.    Etwas Öl mit dem Rosmarinzweig in einer Pfanne erhitzen. Die Salami darin knusprig braten, rausnehmen. In dem übriggebliebenen Bratfett die Brotwürfel goldbraun anbraten.

3.    Den Rukkola waschen, trockenschleudern. Die Tomaten halbieren. Beides in eine Schüssel geben.

4.    Für das Dressing: Den Essig mit dem Öl vermischen, mit Salz und Pfeffer würzen. Das Dressing über den Salat gießen, gut vermischen.

5.    Das Brot, Salami und etwas Parmesan unterrühren. Den Rest Parmesan über den Salat streuen und servieren.



Tökéletes recept a megmaradt kenyér felhasználására. 



Hozzávalók 1 személyre:

·       75 g bagett

·       30 g szalámi

·       50 g rukkola

·       40 g koktélparadicsom

·       1 ½ ek balzsamecet, világos

·       2 ½ ek olívaolaj

·       10 g parmezán

·      

·       Bors

·       1 rozmaring szál



1.    A kenyeret kockákra vágjuk, a szalámit szeletekre vágjuk.

2.    Egy serpenyőben kevés olajat 1 rozmarinszállal felforrósítunk. A szalámit ropogósra sütjük, kivesszük, majd a visszamaradt zsiradékban a kenyér kockákat is megpirítjuk.

3.    A rukkolát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük. A paradicsomokat ketté vágjuk. Mindkettőt egy edénybe tesszük.

4.    A dresszinget az ecetet elkeverjük az olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A dresszinget a salátára öntjük, jó elkeverjük.

5.    Majd hozzáadjuk a ropogós kenyér kockákat és a szalámit, és kevés reszelt parmezánt. Az egészet jól összekavarjuk, a maradék parmezánt forgácsokra vágjuk, és a salátára szórjuk.  


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen