Sonntag, 19. Dezember 2021

Mascarpone Parfait mit Himbeersoße / Mascarpone parfé málnaszósszal

 Statt Dessertringe kann man die Masse in eine mit Haushaltsfolie ausgelegte Rehrrückenform (900 ml Inhalt) gießen und so einfrieren. Dann in Scheiben geschnitten servieren.

 


Zutaten für 4 Personen:

Für das Parfait:

·       3 Eigelbe

·       100 g Zucker

·       250 g Mascarpone

·       250 ml Schlagsahne

Für die Himbeersoße:

·       250 g Himbeeren

·       2 El Puderzucker

 

1.    Die Eigelbe mit dem Zucker cremig rühren, die Mascarpone zugeben und zu einer cremigen Masse rühren. Die steif geschlagene Sahne unterheben.

2.    Vier Dessertringe auf eine Platte legen, die Creme einfüllen und für mindestens 5-6 Stunden ins Gefrierfach stellen.

3.    Einige Himbeeren zur Seite legen, den Rest pürieren und durch ein Sieb passieren. Das Himbeerpüree mit dem Puderzucker vermischen.

4.    Das Parfait aus dem Gefrierfach nehmen, für ungefähr 30 Minuten in den Kühlschrank stellen, dann auf Teller stürzen. Mit dem Himbeerpüree und den Rest Himbeeren servieren.

 

 

Tálalás előtt a parfét megszórhatjuk kevés kakaóval vagy reszelt csokoládéval. Ha nincsenek desszertkarikáink, a parfé masszát öntsük egy háztartási fóliával kibélelt (kb. 900 ml űrtartalmú) őzgerincformába, és úgy fagyasszuk. Tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból, kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.  

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

A parféhoz:

·       3 tojássárgája

·       100 g cukor

·       250 g mascarpone

·       250 ml tejszín

A málnaszószhoz:

·       250 g málna

·       2 ek porcukor

 

 

1.    A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és egy krémes masszává keverjük.  A végén hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszint.

2.    A parfé masszát tálcára helyezett 4 desszertkarikába osszuk, letakarjuk és legalább 5-6 órára fagyasztóba tesszük. 

3.    A málnát egy pár kivételével pürésítjük, és sűrű szitán átpasszírozzuk.  A málnapürét a porcukorral elkeverjük.

4.    A parfét kivesszük a fagyasztóból, kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd tányérokra tesszük, és a desszertkarikát eltávolítjuk. A málnaszósszal és a maradék málnával tálaljuk.   

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen