Eine feine
Beilage, eine Alternative zu dem
Kartoffelgratin.
Zutaten
für 2 Personen:
· 600
g Kohlrabi
· ½
El Butter,
· 1
Gemüsezwiebel
· 2
Tl Currypulver
· 175
ml Schlagsahne
· 125
ml Milch
· Salz
· Pfeffer
1.
Kohlrabi putzen, schälen, waschen, halbieren, in dünne
Scheiben schneiden. Die Scheiben fächerförmig in eine Auflaufform legen.
2.
Zwiebel putzen, in kleine Würfel schneiden. Die Butter in
einem Topf zerlassen, die Zwiebel dazugeben und glasig dünsten. Mit dem
Currypulver bestreuen, kurz mitdünsten. Sahne und Milch zugeben, aufkochen, mit
Salz und Pfeffer würzen. Über den Kohlrabi gießen.
3.
In den auf 190 Grad vorgeheizten Ofen schieben und 40
Minuten backen.
Egy finom köret.
Hozzávalók 2 személyre:
· 600
g karalábé
· ½
ek vaj, + kevés a forma kikenéséhez
· 1
vöröshagyma
· 2
tk curry por
· 175
ml tejszín
· 125
ml tej
· Só
· Bors
1.
A
karalábét megtisztítjuk, mossuk, először ketté, majd vékony szeletekre vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
2.
A
karalábé szeleteket egy nagyobb vagy két kisebb tűzálló tálba - amelyet
előzőleg kevés vajjal kikentünk- rétegezzük, mint a tetőcserepeket.
3.
A
vajat egy edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük,
megszórjuk a curry porral, kb. 1 percig tovább dinszteljük, majd felöntjük a
tejjel és a tejszínnel. Sóval, és borssal ízesítjük, felfőzzük, kb. 1-2 percig
főzzük, majd a karalábéra öntjük.
4.
Betoljuk
a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen