Montag, 23. Oktober 2017

Kürbiskernöl Gugelhopf /Tökmagolajos kuglóf


Ein saftiger Gugelhupf, dem das Kürbiskernöl einen schönen Nussgeschmack und eine tolle Farbe verleiht.





Zutaten für 6 Personen:
·       3 Eier
·       100 g Zucker
·       60 ml Kürbiskernöl
·       60 ml Milch
·       1 Prise Salz
·       150 g Mehl
·       1 ½ Tl Backpulver
·       ½ Tl Butter
·       1 El Semmelmehl


1.    Eine kleine Gugelhupfform (1 Liter Füllmenge) mit Butter ausstreichen und mit Semmelmehl ausstreuen. Den Ofen auf 180 Grad vorheizen.  

2.    Die Eigelbe mit dem Zucker und dem Öl cremig rühren, am Ende auch die Milch dazu rühren.

3.    Das Mehl mit dem Backpulver verrühren, auf dem Teig sieben und verrühren.

4.    Die Eiweiße mit eine Prise Salz zu einen steifen Schnee schlagen und vorsichtig unter den Teig mischen.

5.    Den Teig in die vorbereitete Form füllen, in den Ofen schieben und ungefähr 35-40 Minuten backen.  


Egy finom kuglóf, amelynek a tökmagolaj egy különleges ízt ad. Én most csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de a kihűlt süteményt leönthetjük csokoládémázzal is.


Hozzávalók 6 személyre:
·       3 tojás
·       100 g cukor
·       60 ml tökmagolaj
·       60 ml tej
·       1 csipet só
·       150 g liszt
·       1 ½ tk sütőpor
·       1 tk vaj, a forma kikenéséhez
·       1 ek morzsa


1.    A kuglófformát kevés vajjal kikenjük, és a zsemlemorzsával kiszórjuk. A sütőt 180 fokra  (alul-felül sütés) előmelegítjük.

2.    A tojások sárgáját a cukorral és az olajjal krémesre keverjük, a végén hozzádolgozzuk a tejet is. 

3.    A lisztet elkeverjük a sütőporral, rászitáljuk az olajos masszára, és simára kavarjuk. A végén óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehéréjt.

4.    A tésztát az előkészített formába öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, rácsra borítjuk és hagyjuk hűlni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen