Ein saftiger Gugelhupf, dem das Kürbiskernöl einen schönen Nussgeschmack und eine tolle Farbe verleiht.
Zutaten für 6 Personen:
·
3 Eier
·
100 g Zucker
·
60 ml Kürbiskernöl
·
60 ml Milch
·
1 Prise
Salz
·
150 g Mehl
·
1 ½ Tl Backpulver
·
½ Tl Butter
·
1 El Semmelmehl
|
|
1.
Eine kleine Gugelhupfform (1 Liter Füllmenge)
mit Butter ausstreichen und mit Semmelmehl ausstreuen. Den Ofen auf 180 Grad
vorheizen.
2.
Die Eigelbe mit dem Zucker und dem Öl cremig
rühren, am Ende auch die Milch dazu rühren.
3.
Das Mehl mit dem Backpulver verrühren, auf
dem Teig sieben und verrühren.
4.
Die Eiweiße mit eine Prise Salz zu einen
steifen Schnee schlagen und vorsichtig unter den Teig mischen.
5.
Den Teig in die vorbereitete Form füllen, in den
Ofen schieben und ungefähr 35-40 Minuten backen.
Egy finom kuglóf, amelynek a tökmagolaj egy különleges ízt ad. Én most csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de a kihűlt süteményt leönthetjük csokoládémázzal is.
Hozzávalók
6 személyre:
·
3 tojás
·
100 g cukor
·
60 ml tökmagolaj
·
60 ml tej
·
1 csipet só
·
150 g liszt
·
1 ½ tk sütőpor
·
1 tk vaj, a forma kikenéséhez
·
1 ek morzsa
|
|
1.
A kuglófformát kevés vajjal
kikenjük, és a zsemlemorzsával kiszórjuk. A sütőt 180 fokra (alul-felül sütés) előmelegítjük.
2.
A tojások sárgáját a cukorral és
az olajjal krémesre keverjük, a végén hozzádolgozzuk a tejet is.
3.
A lisztet elkeverjük a sütőporral,
rászitáljuk az olajos masszára, és simára kavarjuk. A végén óvatosan
hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehéréjt.
4.
A tésztát az előkészített formába
öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 35-40 perc alatt
megsütjük. Kivesszük, rácsra borítjuk és hagyjuk hűlni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen