Samstag, 28. Oktober 2017

Einfaches Schweinefilet / Sertésszűz egyszerűen


In ungefähr 30 Minuten ist der saftige Braten fertig. Bei 10 Minuten braten im Ofen ist das Fleisch noch rosa, wer es lieber durchgebraten möchte, soll das Fleisch 13-15 Minuten braten.




Zutaten für 4 Personen:

·       600 g Schweinefilet

·       1 El Olivenöl

·       Salz

·       Pfeffer

·       Kümmel

·       1 Knoblauchzehe

·       40 g Butter



1.    Das Schweinefilet von Haut und Sehnen parieren, dann mit dem Olivenöl gut einmassieren und 5 Minuten stehen lassen.

2.    Eine feuerfeste Auflaufform in den kalten Ofen schieben, den Ofen auf 180 Grad vorheizen.

3.    Eine Pfanne erhitzen. Das Fleisch in die Pfanne geben, 2 Minuten braten, dann auf die gegenüberliegende Seite wenden und auch 2 Minuten braten. Die übriggebliebenen Seiten je 30 Sekunden braten.

4.    Das Fleisch mit Salz, Pfeffer und Kümmel würzen, in die Auflaufform geben, die Bratensäfte dazu gießen.

5.    Den Knoblauch schälen, in dünne Scheiben schneiden, zu dem Fleisch geben. Die Butter auf dem Fleisch verteilen.

6.    Zurück in den Ofen schieben, 10 Minuten braten. Rausnehmen, mit Alufolie zudecken und 10 Minuten ruhen lassen, dann aufschneiden.







Ha a húst jobban átsütve szeretjük, 10 perc helyett süssük 13-15 percig. A fokhagymával együtt tehetünk a hús köré 1-2 rozmaring ágacskát, vagy kakukkfüvet.





Hozzávalók 4 személyre:

·       600 g sertés szűz

·       1 ek olívaolaj

·      

·       Bors

·       Kömény

·       1 gerezd fokhagyma

·       40 g vaj





1.    A húst a hártyáktól megtisztítjuk, mossuk, szárazra itatjuk, majd az olajjal jól megmasszírozzuk, és kb.5 percet hagyjuk állni. A sütőbe teszünk egy tűzálló tálat, majd 180 fokra előmelegítjük.

2.    Egy serpenyőt felhevítünk. A húst beletesszük, 2 percet pirítjuk, majd a szembelevő oldalát is 2 percig pirítjuk. Majd a megmaradt 2 oldalát 30-30 másodpercig pirítjuk. A húst sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, majd átrakjuk a tűzálló tálba, hozzáöntjük a pecsenyelevet is.

3.    A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, elosszuk a hús körré, a vajat vékony szeletekre vágjuk, és elosszuk a húsra.

4.    Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 10 percig sütjük.  Kivesszük a sütőből, alufóliával letakarjuk, és 10 percet hagyjuk pihenni. Majd felszeleteljük és tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen