Sonntag, 27. November 2022

Lebkuchenmousse / Mézeskalács- mousse

 


Zutaten für 2 Personen:

·       1 Tl Lebkuchengewürz

·       50 g Zucker

·       1 Ei

·       1 Prise Salz

·       1 El Rum

·       1,5 Blätter Gelatine

·       25 g geriebene Schokolade

·       150 ml Schlagsahne

 

 

1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Das Eigelb, 30 g Zucker und das Lebkuchengewürz sehr schaumig schlagen.

2.    Den Rum etwas erwärmen, die Gelatine ausdrücken, darin auflösen, dann zu der Eiermasse rühren.

3.    Das Eiweiß mit dem Salz zu einem festen Schnee schlagen, dabei den Rest Zucker einrieseln lassen. Die Schlagsahne steif schlagen.

4.    Erst die Schlagsahne, dann die Schokolade und am Schluss den Eischnee unter die Eigelbmasse heben.

5.     Die Mousse-Masse in 2 Dessertringe verteilen und für mindestens 4 Stunden kalt stellen. 

6.    Das Dessert auf die Teller stürzen und servieren.

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       1 tk mézeskalács fűszerkeverék

·       50 g cukor

·       1 tojás

·       1 csipet só

·       1 ek rum

·       1,5 lap zselatin

·       25 g reszelt csokoládé

·       150 ml tejszín

 

1.    A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgáját, 30 g cukorral és a fűszerkeverékkel nagyon habosra kavarjuk.

2.    A rumot felmelegítjük, a kicsavart zselatint feloldjuk benne, majd a tojásmasszához keverjük.

3.    A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, apránként a maradék cukrot is hozzá dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

4.    Először a tejszínt, majd a csokoládét és a legvégén a tojáshabot óvatosan a zselatinos tojásmasszához kavarjuk.

5.    A mousse - masszát 2 desszertgyűrűbe osztjuk és kb. 4 órára hidegre tesszük.

6.    A desszertet tányérra borítjuk és tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen